София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов отново захапа президента

Бил изпаднал в международна изолация

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"Завистта или обидата не е присъща за президентската институция. Президентът не може да се съревновава с премиера Бойко Борисов, защото той е прогнозируем за европейските лидери". Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на изказването на държавния глава, че парламентарната република е атрофирала.

Според Цветанов президентът трябва да престане с опитите да поддържа противопоставянето в парламента и да се заеме с ролята си на обединител на нацията.

Заместникът на Борисов в партията каза още, че Румен Радев е изпаднал в международна изолация и посочи, че в ЕС е подкрепил продължаването на санкциите срещу Русия, а в България е правил противоположни изказвания.

Поради тази причина, допълни Цветанов, президентът не е бил уведомен за поканата на турския президент Реджеп Ердоган за срещата на лидери на европейски институции във Варна.