София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов: С 10% ще се увеличат бюджетните заплати

Според лидера на ПГ на ГЕРБ опозицията се заиграва с хорските страхове

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

С 10% ще нараснат заплатите на служителите в бюджетната сфера, като това е възможно да се случи благодарение, на постигнатия от сегашното правителство икономически растеж на страната с 4%. Това заяви  пред журналисти  лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов днес  по време на участието си конференция „Бъдещето на икономическия и паричен съюз“, провела се  в София.
 
Относно  поскъпването на стоки и услуги у нас, Цветанов обясни, че  това е нормална последица от нарастването на доходите на българите през последните години.
 
Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ не пропусна възможността да се обърне към опозицията в лицето на БСП с призив да намалят популизма в изказванията си и да обърнат по-голямо внимание на форми като този, на който участват престижни организации като Фондация „Конрад Аденауер“ и „Вилфрид Мартенс“.
 
За предстоящия бюджет за 2019-та година Цветанов, обясни, че той ще бъде внесен в края на ноември и не навлезе в конкретика по него. Припомни обаче обещанията, дадени в началото на мандата от ГЕРБ и обеща, че те ще бъдат спазени.
 
Във връзка с диалога с „Газпром“ Цветанов информира, че разговорите, които са на чисто експертно ниво в момента ще доведат до разговори на по-високо ниво. Той взе отношение по въпроса с предстоящия утре голям протест в столицата.
 
Попитан за липсващия миналата седмица кворум в пленарна зала, Цветанов обясни, че ГЕРБ са в диалог с всички партии в парламента, като се надяват, че разумът ще надделее и работата на депутатите ще продължи нормално, защото обратното би означавало да се провокира политическа криза.