София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов с укор към президента: Не е идвал в парламента

Съветниците на Радев били виновни за неподписването на указа

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов коментира новината, че президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста му на главен секретар на МВР. Той подчерта, че от самото начало всички необходими документи са били внесени в Президенството. „Съветниците на президента му дават такива съвети, той се вслушва в тях и взима такава хард позиция на конфронтация. Няма закон, който да изисква такава съгласуваност. Днес на председателски съвет Явор Нотев, който аз много уважавам и ценя като правист, също каза, че няма законова база, която да изисква съгласуваност при освобождаването на главния секретар на МВР", категоричен беше Цветанов.

Той припомни, че утре депутатите ще гласуват новите министри и е необходимо да се търси възможност за диалог и взимане на решения.

„Само ще припомня, че Румен Радев за година и половина не е дошъл да направи обръщение към народните представители",  подчерта Цветанов.