Гледай
на живо

Цветанов се срещна с френския посланик

Обсъдиха теми като миграция и сигурност в ЕС

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Франция в България Н.Пр. Ерик Льобедел. Двамата обсъдиха политическата ситуация в страната и Европа, като акцентираха върху сътрудничеството в сектор „Сигурност“ и засилването на правоохранителните способности в ЕС.

По отношение на миграцията, Цветанов и Льобедел се обединиха около идеята, че политиките в тази сфера трябва да се стремят към изграждането на регионални платформи в Африка, като отбелязаха важността да се запази работещата комуникация с Турция, която на практика към момента осъществява тази роля.

В рамките на разговора бе отбелязано също, че добрите работни контакти между премиера Бойко Борисов и президента Макрон през последната година и половина са дали тласък за двустранните отношения.

Цветан Цветанов благодари за подкрепата от страна на френската делегация за приемането с пълен политически консенсус на Процедурните правила за функционирането на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, което се случи в рамките на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС.