София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цветанов се срещна с генералния секретар на ЕНП

Двамата обсъдиха предстоящите европейски избори

6 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов разговаря в Брюксел с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес Истурис. На двустранната среща двамата обсъдиха политическата ситуация в България и Европа и приоритетите за предстоящите догодина европейски избори.

"Дългият опит, който има Бойко Борисов в срещите на европейските лидери, му позволява да бъде добър балансьор между различните позиции, свързани с проблемите на миграцията", каза по време на срещата Антонио Лопес Истурис.

Генералният секретар на ЕНП и Цветан Цветанов се обединиха около мнението, че миграцията и кохезионната политика са сред най-важните теми, по които трябва да се вземат правилни решения, за да се неутрализират популистките течения, които не могат да предложат устойчиви решения.

Антонио Лопес оцени високо работата на българските евродепутати от ГЕРБ, като отбеляза дейността им по редица сериозни досиета. Той поздрави премиера Бойко Борисов за успешното председателство на Съвета на ЕС, като подчерта, че българското правителство е получило висока оценка от европейските лидери, включително и от опозицията.

Цветан Цветанов участва в Срещата на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти, която се провежда в Европейския парламент в Брюксел. Тя е посветена на следващия европейски бюджет, на сигурността на границите, киберсигурността и борбата с тероризма в Европа.