София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов стяга редиците, хасковският скандал не отшумява

Масово се подменят местни ръководствана ГЕРБ

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Общинските съветници от ГЕРБ в Хасково заедно с депутата Делян Добрев и управленският екип на общината са вкарали в общинския бюджет 140 милиона лева по европейски проекти, каза заместник-председателят на партията Цветан Цветанов в отговор на обвиненията на опозицията в шуробаджанащина.

Депутатката от БСП Елена Йончева оповести преди дни, че в администрацията на общината са назначени близки и роднини на Делян Добрев, а през фирми, контролирани от съпруга на негова братовчедка, са минали обществени поръчки занад 100 милиона лева.

ГЕРБ има в Хасково 15 съветници, БСП – трима, сами преценете за какво става дума, коментира Цветанов във Варна. Той е на обиколка из Североизточна България и даде да се разбере, че ще има промени в ръководствата на партията в Добричка, Силистренска и Варненска области, а също и в Плевен.

Според заместник-председателя на ГЕРБ в тези области изборните резултати на партията не са добри и затова се налагат кадрови промени.

Цветанов каза, че промени ще има и Ботевград, където трима съветници бяха изключени от групата на ГЕРБ в общинския съвет.