София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цветанов “захапа“ президента: Защо мълчи за инцидента с баща му?

Председателят на ПГ на ГЕРБ няма да поеме МВР

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

ГЕРБ и "Обединени патриоти" носят отговорността за управлението на страната. Знаете, че не мислим, че тези министри носят някаква вина. Но когато си в политиката, трябва да носиш отговорност", това каза пред журналисти във Варна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод оставката на тримата министри от кабинета „Борисов 3“, заради катастрофата в Своге, при която загинаха 17 души. Той подчерта, че ГЕРБ носи голяма отговорност и когато се създава усещане, че нещо не е наред, трябва да бъде поета политическа отговорност.

На въпрос дали би заел поста на вътрешен министър Цветанов отговори, че е зает с партийни дейности. „След като направим съгласуване с коалиционните ни партньори, ще има яснота за назначаването на новите министри. Смятам, че трябва да бъдем отговорни и всеки да си тежи на мястото“, коментира още Цветан Цветанов.

Той посочи, че с колегите от „Обединени патриоти“ често имат тежки противоречия, но когато трява да изведат България над всичко, имат необходим консенсус и заедно ще обсъдят персоналните промени в правителството.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и пътния инцидент с участието на бащата на президента Радев. "Искам да попитам и президента, как дава оценка за случая в Своге и съвсем различна за случая с инцидента с баща му? Той каза, че имало раздухване, за да прикрием вината си. Нека президента да има доблестта и отговорността и да застане като държавен глава. Искам да направя едно уточнение. Какво щяхме да обясняваме, ако човекът от триколката беше загинал? Аз знам, срещал съм се с хора, пострадали при инциденти на пешеходни пътеки. Искам да попитам президента - иска ли да имаме институции, които да търсят вина от виновния или да търсят вината от пострадалия. Защото за мен девет дена да си мълчиш, да знаеш от твоя баща и да прикриваш случая - това ли е президента на България?", запита Цветанов.