София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цвети Стоянова е изправена пред тежко възстановяване

Ананиева след златото в Казан: Играхме за Цвети!

8 годиниОбщество 11 Боряна Райчева

Състоянието на световната ни шампионка по художествена гимнастика в ансамбъл – Цветелина Стоянова, остава тежко. Това заяви председателят на федерацията по художествена гимнастика – Илиана Раева в студиото на Нова телевизия.
По нейни думи рискът за Цвети не е отминал и организмът й се бори със сериозни травми. Припомняме, че 21-годишното „златно момиче“ падна от шестия етаж на жилищен блок на 14-и юни. Основната версия според прокуратурата е опит за самоубийство.
Междувременно съотборничките на Цвети извоюваха златен медал на Световната купа в Казан, Русия вчера. След едномесечния шок, 5-е момичета застанаха на върха на почетната стълбичка. Треньорът на ансамбъла – Ина Ананиева заяви, че и в Израел, и в Русия, отборът е играл именно за Цвети. Тя беше категорична, че желанието за медал на Олимпиадата в Рио не е останало пренебрегнато и момичетата ще се борят докрай за най-голямата си победа в спорта.