София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Д-р Султанка Петрова: Аз приемам позицията на българската полиция

За всеки проблем си има решение, но трябва да има социален диалог

7 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Нито един протест не е добър за България. Трябва да се научим да водим социален диалог. Всяка нормална страна води диалог, за да стигне до вярното решение. Апелирам към социален диалог, които да доведе до решения в страната ни. Аз приемам позицията на българската полиция, каза в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ д-р Султанка Петрова, заместник министър на труда и социалната политика. Тя обяви, че Министерството на труда и социалната политика организира кръгла маса на тема: Демографски тенденции и промени в България.

„Тя ще протече в шест модула. Ще се засегнат теми засягащи демографските проблеми. Ще акцентираме върху задълбочен анализ на ромските общества в България“, обясни д-р Петрова.

Тя добави, че трябва да вървим към правилната насока, която е намаляване на безработицата, осигуряване на ред и сигурност за българските граждани и справяне с негативния дисбаланс. Д-р Султанка Петрова заяви, че държавата винаги е полагала големи усилия ромското общество да е интегрирано и работоспособно.

„Не можем повече да си затваряме очите. Не трябва да се дават помощи на парче, а трябва да се дават индивидуално оценка за нуждата им от получаване на помощи. Те трябва да знаят, че трябва да се трудят, за да получат исканото от тях“, коментира д-р Петрова.