София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Да срещнеш себе си на сцената

Поканата отправя театър „Азарян“

6 годиниКултура 1 Боряна Райчева

Коя съм аз и какво ме определя- храната, която ям, дрехите, които нося, образованието или професията ми? Отговорите на тези въпроси можете да получите от актьорите и хореографите в двата нови танцови спектакъла на театър „Азарян“.
 
„Дворец“ и „Аз се определям“ събират в себе си всички демони и страхове, които изскачат в умовете и сърцата ни при срещата със самите нас, разказват създателите и участниците в представленията.
 
В дворецът, изграден от спомени ни пренася  американската хореографка Ребека Марголик. В него се случва пренареждането на миналото, което предизвиква в различна степен  усмивки и сълзи, смелата среща, с които единствено може да ни помогне да свалим маските от лицата си и да произнесем простичкото „Това съм аз.“ Никога обаче не можем да сме убедени, че зад това изречение не стои поредната маска. Независимо от това обаче не бива да спираме да търсим и да сваляме една след друга всички привидности в опит да стигнем до автентичната си същност, караща ни да се чувстваме добре в кожата си.
 
Двете танцови представления "Аз се определям" и "Дворец" може да видите на сцената на театър "Азарян" на 11 май от 18:30 часа.