София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Данъчни и полиция запечатаха бензиностанция в София

Манипулирали данните за продажби и отчетеното гориво

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Инспектори от НАП запечатаха бензиностанция в София. При проведена проверка на бензиностанцията от данъчните и СДВР е било открито устройство с дистанционно управление и черна кутия, съобщиха от Столична полиция. Чрез такива устройства обичайно се манипулират данните за продажби, подавани към Национална агенция за приходите, като по този начин се избягва плащането на ДДС.

Проверяващите са установили и манипулации при отчитането на продаденото гориво, което е в пъти по-малко от отчетеното през предния месец.

Акцията е реализирана по инициатива на Агенция „Митници“, съвместно с териториална дирекция на НАП София, Столична дирекция на вътрешните работи, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Български институт по метрология. Тя е част от акцията на ГД „Борба с организираната престъпност“ за пресичане на престъпни практики, използвани от търговците при разпространението и търговията с течни горива.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава от служители на столичното Осмо РУ.