София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Парламентът гласува оставката на Добрев

Депутатът заплаши Елена Йончева със съд

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Днес парламентът ще гласува оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Той поиска да напусне Народното събрание след скандалите в Хасково. Снощи парламентарната група на ГЕРБ реши, че днес ще има дебати преди гласуването в пленарна зала. По думите на депутати, повечето от тях искат да гласуват "против" оставката. Очаква се днес говорителите на ГЕРБ да защитават тезата, че това е война на БСП срещу тях.

Вчера Делян Добрев депозира оставката си в деловодството на Народното събрание. Депутатът благодари на всички за подкрепата и заяви, че ако това е обявената война то той епървата жертва. Делян Добрев благодари на колегите си, на работодателските структури, които са застанали зад него, на фейсбук групата в негова защита. “Това е оценката, а не на Елена Йончева”, категоричен беше той. В следващите 24 часа Елена Йончева да извадиимена и кой какви пари е дал от тези нейни диаграмки - или да се извини” заяви Делян Добрев и каза, че това не означавало, че той няма да заведе дела срещу срещу колежката му отляво.