София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Демирева: Височини под 2 метра няма да ми донесат нищо

Лекоатлетката донесе първи медал за България от Европейското първенство

6 годиниСпортни 5 Боряна Райчева

Мирела Демирева донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика на открито в Берлин. Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 си извоюва среброто в дисциплината скок на височина, изравнявайки върховото си постижение от 200 см. Тя преодоля гросмайсторската граница на третия си опит.

След края на състезанието на "Олимпиащадион" тя сподели за bTV, че е щастлива от спечеления медал, но целта й е била златото.

"Знам, че височини под 2 метра няма да ми донесат нищо. Не мога да стана първа с височина под 2 метра. Днес скачах за златен медал, смятам, че това ми донесе успех", каза втората от Евро 2016 в Амстердам.

Спортист номер 1 на България за 2016 г. пропусна началната височина от 182 см, но после скочи от раз 187 и 191. Демирева се справи от втория път със 194 см, в  впоследствие пък изненадващо пропусна две височини - от 196 и 198, за да се бори за медалите.

"Реших го на момента. Винаги го решавам на момента, зависи как се чувствам физически. Предпочитам да запазя сили за важните височини.", каза Демирева.

"Щастлива съм за медала, защото е първенство, на което представям страната си. Харесаха ми опитите на 204 см, а това за мен е изключително важно, защото моят скок е моето изкуство. Нямам право да бъда неблагодарна, защото положих огромен труд и в крайна сметка има резултати", завърши тя.