София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ден на национален траур в САЩ

Погребват Джордж Буш-старши в тесен семеен кръг

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В Съединените американски щати днес е обявен ден на национален траур в памет на 41-ия президент на страната Джордж Буш-старши, починал в петък на 94-годишна възраст.
 
Вчера настоящият американски държавен глава Доналд Тръмп и съпругата му Мелания  отдадоха почит на Буш-старши, като ковчегът с тленните му останки беше изложен в Капитолия във Вашингтон.
 
Въпреки че бившият президент даде да се разбере, че не е гласувал за Тръмп, сегашният обитател на Белия дом му отдаде всички почести и предостави президентския самолет за пренасяне на тленните му останки в столицата.
 
Четиридесет и първият американски президент ще бъде изпратен с държавна погребална церемония в Националната катедрала, след това той ще бъде погребан в градчето Колидж Стейшън, щата Тексас, като церемонията ще е закрита и ще се проведе в тесен семеен кръг, информираха местните медии.