София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

„Денят започва с култура“ отговори на Кошлуков

Журналистите твърдят, че върху тях има натиск

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Притеснителна е намесата в изборите на екипа как да бъдат представяни определени гости и какви въпроси да им бъдат задавани. Крайно неприемливи са и намеците, че някой ни кара да работим повече и това е проблемът на предаването.

Това се казва в позиция на екипа на предаването на БНТ „Денят започва с култура“ по повод опитите на програмния директор на телевизията Емил Кошлуков да промени профила на предаването.

Според журналистите Кошлуков искал то да бъд насочено повече към лайф стайл теми и дал две седмици срок за удвояване на рейтинга.

Обществената телевизия изпълнява функциите си не като се стреми всяко предаване да бъде за всеки, а като създава и поддържа специализирани предавания, които покриват разнообразните ценности и вкусове на своите зрители, се казва още в позицията на журналистите от „Денят започва с култура“.