София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Деница Златева се яви в следствието на разпит

Тя даде показания по разследването на ремонта на НДК

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Бившият служебен министър по подготовката за Европредседателство Деница Златева, се яви на разпит в следствието.

Тя беше разпитана като свидетел по разследването на ремонта на НДК. На излизане от следствената служба тя заяви, че са й задавани различни въпроси от отговорите, които е дала пред временната анкетна комисия.

Златева каза, че е разпитвана в качеството ѝ на принципал на НДК за трите месеца в рамките на мандата на служебното правителство на Огнян Герджиков.

Бившият вицепремиер коментира и изказването на настоящия член на съвета на директорите на НДК - Ангел Митев, според когото 3.6 млн. лв. от отпуснатите за ремонт пари са изразходвани за други дейности.

Златева призова следствието да бъде оставено да си свърши работата.

Миналата седмица бившият директор на НДК Мирослав Боршош бе привлечен към наказателна отговорност за две престъпления - за нецелево разходване на част от отпуснатите от кабинета пари и за умишлена безстопанственост.

На разпит до момента са се явили вицепремиерът Томислав Дончев и министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова. Предстои да бъде разпитан и бившия министър на културата Вежди Рашидов.