София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Депутат: Този парламент постави всякакви рекорди за изработени часове

„Спада подкрепата за ГЕРБ сред хората“

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Работата на един народен представител не се изразява в седенето в залата и натискане на един бутон, но този парламент постави всякакви рекорди. Това заяви депутатът в 44-я парламент от „БСП лява България“ и заместник-председател на комисията по „Труда и социалната политика“ Георги Гьоков в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Ако има някаква статистика и рекорди на Гинес за най-малко седене в парламента, най-вероятно ще спечелим първо място. Тези изработени часове дразнят хората, коментира депутатът.

Ако излезем навън сред хората, ще видим че този ентусиазъм, който ГЕРБ успя да постигне с обещания, за да спечели гласове, вече се е изпарил. Подкрепата за тях спада.

Първото основание да поискаме оставката на председателя на Народното събрание Георги Главчев, беше заради работата на парламента на празен ход и неприемането на закони. Вторият мотив е, че той не спира езика на омраза от парламентарната трибуна, което е негово задължение по правилник, коментира още Гьоков.