София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Депутатите почнаха работа след 20 дни ваканция

Парламентарните групи обявиха приоритетите си

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Народното събрание започна работа след ваканцията. По традиция лидерите на парламентарни групи очертаха приоритетите за новата сесия.

"Трябва да говорим отговорно, да работим ползотворно и да се водим единствено от националния интерес на страната. Партизанските политически страсти няма как да допринесат за постигане на националните ни цели по време на българското председателство", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той обеща партията да се бори с корупцията, за укрепване на реда и сигурността, подобряване на образованието и здравеопазването.

От името на БСП Корнелия Нинова каза, че партията ще е конструктивна, за да може България да изчисти образа си по време на европредседателството, но изреди дълъг списък от публикации в чужди медии за убийства, корупция, протести, демографската криза.

"Топим се като народ, по-малко се лекуваме, обедняваме, образованието е по-лошо", каза Нинова.

Председателят на парламентарната група на Патриотите Волен Сидеров пък обяви, че в следващите 6 месеца ще бъде показано, че управлението е стабилно и коалицията е надежден партньор във властта.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък отново поиска Патриотите да бъдат извадени от управленската коалиция и се обяви за програмно правителство.

„Воля“ обяви, че ще работи за по-добър стандарт на хората, включващ доходи, сигурност и здравеопазване.