София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Десислава Радева разказа кога се е запознала с президента

Първата дама даде интервю за светско списание

6 годиниОбщество 51 Боряна Райчева

"Сега повечето новини нямат нищо общо с истината, а хората като че ли губят чувството си за хумор и стават все по-негативни. Което ме натоварва." Това казва съпругата на президента Румен Радев в интервю за списание „Ева“.

Първата дама споделя, че се е запознала с Румен Радев в Бургас, още докато е била ученичка и е изкарвала пари по ревюта като модел. Бъдещият президент я видял на едно такова ревю и ѝ се представил, като казал „Аз съм Румен“, а тя му отвърнала, че е Незбравка.

През годините приятелството им продължило.

„През годините сме се виждали не повече от два-три пъти. Но това не пречеше срещите ни да са много топли и пълни с доверие. Разговорите вървяха така, сякаш сме се разделили вчера“, споделя Десислава Радева, чийто първи съпруг е сегашният депутат от БСП Георги Свиленски.

Президентът и Десислава Радева се ожениха през лятото на миналата година, малко преди президентските избори. Преди това, през 2014 година, Румен Радев се разведе с първата си съпруга Гинка.

Десислава Радева, преди да се омъжи за Румен Радев, работеше като пиар на военновъздушните сили, командвани тогава от генерала.