София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дете е с фрактура на черепа, съмняват се за домашно насилие

Пациентът е откаран в УМБАЛСМ „Пирогов”

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Дете на година и седем месеца от Благоевград е откарано тази нощ в УМБАЛСМ „Пирогов” с фрактура на черепа, предаде БГНЕС.
Лекарите от благоевградската болница са били извикани  на домашен адрес в ромската махала в града от полицейски служители, които са се отзовали след бурен семеен скандал. Оказва се, че малкото момченце живее с майка си и нейният партьор, като до разправията се е стигнало, след като бащата на детето е дошъл, за да го вземе. Според него, синът му е системно малтретиран от майката и мъжът, с когото тя живее. Детето е откарано по спешност  в местната болница, тъй като е било със синини и отток на лицето. Майката обаче е отрекла всякакво насилие и е заяила, че синът й е паднал по стъблите. Първоначално скенерът не установява фрактура на черепа, но  според повторен такъв, направен по-късно в УМБАЛСМ „Пирогов” , се разбира, че такава има.
По случая работи полицията в Благоевград, като се предполага, че оттам са уведомили местния одтел „Закрила на детето“ към Агенция социално подпомагане.