София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДЯДО КОЛЕДА ОТ ЛАПЛАНДИЯ ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ

На 4 декември истинският Дядо Коледа ще бъде у нас

9 годиниРазвлечение 10 Боряна Райчева

 

За първи път у нас ще пристигне истинският Дядо Коледа. На 4 декември белобрадият старец ще пристигне направо от Лапландия. Той ще остане 5 дни в България, през които ще се срещне с хиляди български деца.
По време на визитата си в страната Дядо Коледа ще посети няколко болници, детски градини и училища, както и организации за малчугани в неравностойно положение. Tой ще изслуша желанията на всички, които все още вярват в него.
От днес започва и събирането на писмата до белобрадия старец. Из цяла София ще бъдат поставени специални пощенски кутии, в които децата да пускат своите желания. Кутия ще бъде поставена и в коледния ретро трамвай. По време на официалното запалване на светлините на коледната елха в столицата също ще има поставена кутия за писма.
Дядо Коледа от Лапландия ще сбъдне желанията на 100 от българските деца още преди Коледа. Затова всички, които му пишат, трябва да оставят телефон, имейл или адрес за обратна връзка, а подаръците ще бъдат раздадени на 20 декември.