София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДЯДО КОЛЕДА РАЗДАДЕ ПОДАРЪЦИ НА БОЛНИ ДЕЦА

Подаръците от БЧК зарадваха малки пациенти в 3 болници

9 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

Доброволците от БЧК, в ролите на дядо Коледа и седемте джуджета, раздадоха подаръци за Коледа на болни деца в СБАЛ по белодробни болести "Св.София". Около 80 малчугани получиха изненади. Доброволци от младежката организация на Червения кръст развеселиха малките пациенти със забавни игри.
Децата харесаха изненадата и благодариха на седемте джуджета по свой начин. Включиха се в игрите и даваха предложения за нови забави.  

С много игри, песни, приказки, младите доброволци на БЧК помогнаха на децата да забравят, че ще се лекуват в коледната вечер. Поднесената изненада донесе на децата много радости, усмивки и веселие. Малчуганите от 3 до 15 годишна възраст се радваха на тефтерите и красивите чанти, които получиха с подкрепата на УНИЦЕФ. Дългогодишната инициатива се провежда на територията на цялата страна и се реализира от областните организации на БЧК.