София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Димитрина Русева: Оставката на Симеонов е неизбежна

Протестите на майките продължават, докато не се случи реформата в сферата

5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

"Всеки, който иска би могъл да се включи в нашите протести и да ни подкрепи" заяви в предаването "Делници" по телевизия "Евроком" Димитрина Русева - една от протестиращите вече 16-ти ден майки, настояващи за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
 
Русева заяви още, че обстановката в държавата в момента е толкова нажежена, че оставката на Симеонов е неизбежна. Тя обясни и че предвид настъпващото застудяване, майките все по-често ще излизат на улицата сами (без децата си).
 
Протестиращата майка коментира и трите закона за хората с увреждания   и изрази надежда за това, че текстовете ще бъдат приети във вида, в който те са ги внесли. Тя обясни, че и в момента в работните групи в Народното събрание, където текат обсъжданията по двата законопроекта, има и техни представители.
 
Русева съпостави и данните от изследването на "Галъп", показващи, че 81% искат оставката на Симеонов, с броят на хората, които излизат на техните протести и заяви.
 
Майката беше категорична, че протестите окончателно ще спрат, когато и трите закона за хората с увреждания бъдат приети.
 
Цялото интервю на Димитрина Русева можете да видете на старницата на предаването "Делници" по телевизия "Евроком"