София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Директорът на БАБХ-София е обвинен в престъпление по служба

Той е "съдействал" на пазара за отработена мазнина

7 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в София Антон Генов е обвинен в престъпление по служба и принуда. Обвинението му е по повод разпоредени от него проверки в складове на дружества за преработване на мазнина, изкупувана от заведения за обществено хранене. Продуктът е основна суровина за производство на биогориво. Целта на проверките била да се облагодетелства дружество на сина на Генов, което се занимавало със същата дейност. Генов е обвинен и за това, че опитал да принуди собственика на друго подобно дружество да не развива търговска дейност в София. Той е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лв. Наложена му е забрана да напуска в страната.

Прокуратурата внесе обвинение и срещу нови двама депутати от движение ВОЛЯ - Кръстина Таскова и Пламен Христов. Обвинението им е за оказване на натиск върху собственици на аптеки с цел да прехвърлят или прекратят търговската си дейност.