София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички!

По време на фестивала ще се проведат майсторски класове

7 годиниРазвлечение 11 Боряна Райчева

И тази година, за шестото си издание, DiVino.Taste предлага богата съпъстваща програма. Освен изложбената част, по време на най-големия форум на българското вино ще се проведат разнообразни лекции и майсторски класове. Предвидени са, както теми за начинаещите и по-любителски настроените, така и за утвърдените винени познавачи, които търсят по-задълбочен поглед към света на виното.

Програмата на DiVino.Taste 2016 в събота, 19 ноември започва с Училище по дегустация. По време на този майсторски клас един от най-авторитетните винени експерти у нас Вили Гълъбова ще систематизира и предаде на достъпен език всички онези странни на пръв поглед ритуали, които правят дегустацията така загадъчна и сложна.

Как биха изглеждали вината от реколта 2016 след шест години? Трудно е да се каже в момента, но вече знаем как са се развили вината от реколта 2010. Това е годината, когато България усеща първите признаци на световната финансова криза. Каква бе тя за българското вино и как изглеждат едни от най-добрите ни вина шест години по-късно ще откриете заедно с две забележителни за родното вино фигури – Светлана Славова от Александра Естейт и Николай Далаков от Бетър Халф.

Не е тайна, че виното е от онези човешки творения, за които произхода има огромно значение. Идентичността е това, което отличава съдържанието на всяка бутилка вино. Яна Петкова ще представи два от най-прочутите винарски райони в света – Шабли и Лоара. С какво се отличават техните вина и защо са толкова известни? Именно връзката между сортовете и характерните белези на дадено място се описва с непреводимата френска дума тероар (terroir), а Яна Петкова е сред най-добрите познавачи у нас на френските вина.

Шестото издание на DiVino.Taste 2016 се провежда от 18 до 20 ноември в зала 3 на НДК в София.

Билети за най-големия форум на българското вино може да се закупят онлайн на vintageclub.bg
http://www.vintageclub.bg/category/divino-taste-2016-44
Всеки закупен билет за майсторски клас дава право на достъп до събитието DiVino.Taste2016 и за трите дни.
Вижте пълната програма на DiVino.Taste 2016
http://2016taste.divino.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/

#divinotaste2016