София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джамбазки: Да бъдат закрити откритите бежански центрове

Депутати провериха бежанския център в Харманли

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Бежанските центрове като този в Харманли трябва да бъдат закрити обяви евродепутатът Ангел Джамбазки в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли. Той е на мнение, че няма причини да се поддържа тази инфраструктура, а хора трябва да бъдат пренасочени към центровете на "Миграция" на МВР, а бежанските центрове трябва да бъдат консервирани и запечатани.

"Лагерът е празен. Но процесът с мигрантите далеч не е приключил. Голямата опасност идва от Африка, а не от Сирия”, каза Джамбазки.

Според евродепутата лагерите трябва да са в близост до границата и при залавянето на нелегални по най-бързия начин да бъдат репатрирани. Евродепутатът Ангел Джамбазки обяви, че до края на мандата на европарламента ще се работи за промяна на двата дъблински регламента, които са заплаха за България, Гърция, Италия и Испания.