София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Джи Пи груп се оттегли от ремонта на релсите на трамвай №5

Компанията се отказа и от строителството на тунел Железница

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Строителната фирма "Джи Пи груп" отказа да ремонтира трамвайните релси по линията на Петицата на бул. "Цар Борис III". Фирмата спечели обществената поръчка за над 40 млн. лв. без ДДС, но се е отказала от проекта.

Припомняме ви, че миналата седмица премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране. От своя страна компания „Джи Пи Груп“ ще депозира пред Агенция „Пътна инфраструктура“ отказ от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел Железница на АМ „Струма“. Решението идва няколко часа след разпореждането на премиера Борисов АПИ да спре проектите с европейско и държавно финансиране към изпълнителя „Джи Пи Груп“. Компанията разпространи своя позиция по случая. В нея се казва, че при така създалата се обстановка и манипулирана медийна обстановка през последния месец, опитваща се да отъждестви името на компанията, е достойно в името на бранда да се откажат от сключването на договор с АПИ за изпълнение на строителството на тунел „Железница“. Компанията аргументира решението си с: „ обществения интерес от предотвратяване на огромните загуби на държавния бюджет и в подкрепа на пътната безопасност."

Ръководството допълва още, че забавянето в изграждането на посочените участаци на АМ „Струма“ е предпоставка за още тежки катастрофи и отбелязва, че през годините „Джи Пи Груп“ винаги е спазвала законите.