София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

До 31 януари стопаните доказват реализацията на произведените плодове и зеленчуци по схемите за обвързано подпомагане

Документите се подават ОД „Земеделие“

7 годиниАгро 7 Боряна Райчева

От 3 до 31 януари 2017 година земеделските стопани, които кандидатстват по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци - оранжерийно производство, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция.

Утвърденият образец на електронен опис на предоставените документи, доказващи реализацията на произведената продукция от заявените за подпомагане площи по схемите за обвързано подпомагане за плодове, зеленчуци и зеленчуци - оранжерийно производство е достъпен за изтегляне и попълване на сайта на ДФ „Земеделие“. Към приложения файл е изготвена и инструкция за неговото попълване.

Попълненият опис по образец се подава до 31 януари 2017 г. на електронен и на хартиен носител, както и копия на описаните документи се представят в областните дирекции на Фонд „Земеделие“ по постоянен адрес на кандидата – физическо лице и адрес на управление на кандидата – юридическо лице или едноличен търговец.

В декларацията може да се отбелязва площ, на която се отглежда съответната култура, само до размера на заявената за подпомагане в Кампания 2016 площ по схемите за плодове, зеленчуци и зеленчуци - оранжерийно производство.
Помощта се определя на хектар при отчитане на изискването за минимален добив, съгласно приложение № 5 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.

Не подлежат на подпомагане кандидати по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци, които не са предоставили в определените срокове декларация и опис по утвърдения образец за произведена и реализирана продукция през годината на кандидатстване.