София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ски сезонът в Пампорово се удължава

Добри новини за любителите на зимните спортове

6 годиниСпортни 4 Боряна Райчева

Ски сезонът в Пампорово все още е в разгара си и ще продължи до Великден, информират от "Пампорово" АД. Скиорите ще могат да се възползват от 25% намаление на цените на ски зоната от следващия месец. Новият сняг и ниските температури създадоха отлични условия за пистите, посочват от дружеството. В момента 10 писти с различна трудност са в експлоатация, както и лифтовите съоръжения към тях.

Цената на дневната карта от 1 април ще струва 42 лв. за възрастни и 25 лв. за деца от 7 и 12 ненавършени години. Предвиждат се и полудневни карти. Осмото поредно издание на снежната байк надпревара Winter Bike Duel ще бъде едно от последните събития за сезона в Пампорово, което ще се състои на 25 март, последвано от маратона по скибягане на 30 март и националния шампионат за журналисти - на 31 март. Сезонът ще бъде закрит в края на Великденските празници, като скизоната ще бъде отворена до 9 април.