София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Добрич е домакин на Фестивала на балканската скара

Весна Змиянац и Валя Балканска пеят безплатно на „DobrichMezi“

7 годиниОбщество 26 Боряна Райчева

Известният фестивал на балканската скара „DobrichMezi“ ще гостува от 8-ми до 11-ти юни на територията на скейт парк „Свети Георги“ в града.

В рамките на 4 дни Фондация "Румънеца и Енчев" и община Добрич са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители.

Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебабчета и всички те са с вход свободен. Стотици награди очакват участниците и гостите на феста.

За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри.

В първия ден на фестивала градуса на купона ще вдигнат легендите от „Сигнал“, на 9-ти юни за всички ще пее Борис Солтарийски, а преди него нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите.

На 10-ти – гръцкият изпълнител Йорданис Агапитос и сръбската мегазвезда Весна Змиянац са гвоздеят в програмата. Последният фестивален ден ще започне още на обяд в 12 часа с концерт на фолклорната прима Славка Калчева.

А вечерта от 20 ч. голямата Валя Балканска ще се качи на сцената. Всички концерти са безплатни за гостите на феста. Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири.

Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат.