София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Доган зове за патриотичен съюз срещу Турция

Почетният председател на ДПС отправи политическо послание

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отправи политическо послание, което беше публикувано на страницата на партията. В него той обосновава необходимостта от патриотично обединение, за да бъде защитена България от териториални и други претенции от страна на съседни държави, най-вече от Турция.

„...изхождам от разбирането, че дълбинният носител на гражданското съзнание и самосъзнание е „работещо“ Национално Самосъзнание. Защото е защитен механизъм на Цялото при кризи и критични ситуации за страната“, пише Доган.

За мен няма да е изненада ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа, допълва почетният председател на ДПС и коментира, че на предстоящия референдум в Турция ще бъде направен опит страната да бъде трансформирана от светска република в султанат.

„Ние - и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват“, поше още Доган.

Съзнавайки, че времето е в Нас, нека да покажем на света, че и Ние сме във Времето, завършва посланието на почетния председател на ДПС.

В коментар на призива на Доган лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че според него така той си отваря вратата за следизборно сътруднтичество с патриотичните партии.

„За всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред, ако щете и особено да се държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски“, каза Борисов, но допълни, че като съсед на Турция България трябва да се стреми да поддържа нормални отношения с нея.