София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Договорът с китаеца Стивън Лоу – поредният балон?

Петър Кънев не знае за консултантския договор за 34 млн. евро

6 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

 „Не съм чувал за такъв договор. От момента, в който чух, че тези големи китайски инвеститори са дошли в България, за да инвестират в едно голо поле с проект за най-големия увеселителен парк в Еропа, след което се регистрираха на борсата, за да събират български пари за тази работа, разбрах че това е поредният балон“, това каза за предаването „Евро Дикоф“ на телевизия Евроком шефът на икономическата комисия в парламента Петър Кънев по повод консултанския договор на стойност 34 млн. евро между фирмата на Иван Саздов и една от фирмите на китайския инвеститор Стивън Лоу.

Той бе категоричен, че за първи път чува за въпросния договор, но според него, ако инвестицията е около 1,5 млрд. евро, то като процент стойността от 34 млн. евро за консултантски договор е нормално. „Но при положение, че резултатът от инвестицията е нула ми е малко странно какъв договор ще бъде изпълнен. Българско-китайска работа“, коментира Кънев.