София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Доживотен затвор за шофьора-убиец в Първенец искат местните

Психолог влиза в селското училище да разговаря с децата

6 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Хората от ромската махала в пловдивското село Първенец искат справедливост за убитата вчера Ангелинка. "До живот!", искат опечалените близки на детето, съобщи Нова.  "Ако не, събираме се тук циганите и ще ходим да го трепем", заплаши бащата на загиналото момиче.

Според местните шофьорът е блъскал хора и преди. Те споменаха и инцидент в Първенец. Жителите на ромската махала искат на главната улица в селото да има легнали полицаи. Твърди се, че шофьорът е карал с 80-90 км/ч при ограничение 30 км/ч. Кметът на селото обясни, че преди години е имало поставени легнали полицаи, но те са се оказали некачествени и са били премахнати.

"Хванах я за ръка, за да я водя на училище. Колата ни блъска отзад. Движихме се по тротоара." Това обясни опечалената майка на загиналата вчера на Пътя Ангелинка. Когато жената се изправила след удара, видяла, че детето е цялото в кръв. Впоследствие медиците и съобщили, че момичето е починало на място.

В училището в Първенец днес с децата ще разговаря психолог.