София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дончева нападна бТВ заради президентските дебати

Кандидатката не е допусната да спори с опонентите си

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Кандидатката да президент Татяна Дончева нападна бТВ заради решението на медията да я изключи от дебатите на претендентите за поста на държавен глава. В писмо до телевизията Дончева негодува, че форматът предвижда участието на първите петима според социологически проучвания, а тя остава под чертата, понеже в повечето сондажи е шеста.

Според лидерката на Движение 21 изолирането ѝ от дебатите е е резултат на колкото прозрачна, толкова и безотговорна режисура. По последни социологически данни право на участие в телевизионния дебат придобиват Цецка Цачева, Румен Радев, Красимир Каракачанов, Ивайло Калфин и Трайчо Трайков.

„Повече от съмнителна е хармонията между избора на телевизията да приюти иначе асиметричната петорка на предпочетените и аптекарското отмерване кои са те с точност до половин процент. Татяна Дончева ще бъде (временно) обезопасена. Тя не бива да бунтува зрителите в името на спокойствието на задстудийните и задагенционните играчи с големи кесии и голям страх от истината“, се казва в писмото на кандидатката.