София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дончева: Служебното правителство назначава хора на Пеевски

Лидерката на Движение 21 попита откъде Нинова е имала пари за приватизацията

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Назначенията на служебното правителство са назначения на Пеевски. Това каза Татяна Дончева, председател на Движение 21, в предаването“Делници“ на телевизия „Евроком“.

Преди три години тръгнахме с една непопулярна теза. Че хората трябва да търсят решение за реалните си проблеми. Не леви, не десни, а реални решения. Една задача може да се реши по няколко начина и е важно котката да лови мишки. За една малка част от хората предпочитат прагматичния подход, но все още много хора се делят на леви и десни, нещо като „Левски“ и ЦСКА. В това няма разум, има само емоция, коментира Дончева.

Тя обясни, че коалицията с АБВ е опит да се създаде лявоцентристко обединение, тъй като голяма част от хората мислят с щампи.

Дончева посочи, че коалицията ще разчита на тези хора, които виждат, че БСП защитава олигархични интереси, опирайки се на бедността.

Според нея българите не разсъждават през призмата на собствените си интереси, а по време на избори мисли дали неговата партия ще дойде на власт и така да попадне в списъка на партията за назначения.

Коя е Корнелия Нинова, попита Дончева и посочи, че от току-що завършил следовател  тя е станала приватизатор по времето на Иван Костов. Какво значи една следователка да стане приватизатор на ключово външнотърговско дружество, попита Дончева.

Откъде Нинова имаше толкова пари и как акциите, които държеше, се изпариха? Как човек със собственост се разделя с нея току така, попита лидерката на Д21.

Според нея като заместник-министър в правителството на Станишев Нинова е способствала за приватизацията на Пловдивския панаир от Георги Гергов.

Каква политика ще води Нинова, оглавявайки Изпълнително бюро от олигарси, риторично попита Дончева.

Според нея назначенията на служебното правителство са назначения на Пеевски. Тя посочи пътната агенция, фонд „Земеделие“. Тя каза, че във фонда се назначават протежета на Моника Станишева.

Народът избира с лекота разбойници и ги сменя, защото са му омръзнали, коментира Татяна Дончева.

Според нея има схема, при която джипита рекетират пациенти да гласуват за Марешки, а прокуратурата във Варна си затваря очите.

Тя каза, че гледа с присмех на обещанията н ГЕРБ и БСП за намаляване на административната тежест, тъй като това не е основният проблем, а че държавата раздава обществените поръчки на определен кръг хора и другите нямат достъп до тях.