София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Допълнителни места в БДЖ за празниците

Засилени пътници ще има за Плевен, Видин, Варна и Бургас

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Традиционно БДЖ осигурява близо 10 000 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Денят на независимостта на България. Вагони ще бъдат включени към съставите на 120 влака, които пътуват по основните направления в страната. От днес вече има повече места в композициите с цел да се улесни придвижването на пътниците, като допълнителни вагони ще има през всички дни до 26 септември, съобщиха от дружеството. Най-много вагони ще има в композициите от столицата към останалите части на страната. Най-засилен наплив от пърници ще има от София за Плевен, за Видин, за Варна и Бургас. Увеличение се очаква на 21 в следобедните часове и на 22 септември до обяд. В обратно направление към столицата и към големите градове - на 25 септември.
От дружеството обаче препоръчват на пътниците да си вземат билети със запазени места и напомнят, че при закупуване на билета за отиване и връщане може да се използва отстъпка от 10 до 30% от редовната цена.