София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ДОПУСТИМИТЕ ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПЛОЩИ ВЛИЗАТ В ИСАК

Последни проверки на Разплащателната агенция

9 годиниАгро 26 Боряна Райчева

След одобрение от министъра на земеделието данните за площите на земеделците, които участват в кампании за подпомагане са предоставени в Разплащателна агенция. На базата на актуализираните допустими за подпомагане площи ще се извършат задължителните кръстосани проверки на подадените заявления за подпомагане през 2014 г.
Дейностите свързвани с приключване на Кампания 2014 са стандартни и се реализират в съответствие със Закона за подпомагане на земеделските производители. След приключването им предстои да се извърши окончателна оторизация и плащания на площ.
В случай на необходимост, при засечени несъответствия, Разплащателната агенция ще нанесе корекции в първоначално заявените данни. При изплатени по-малки от дължимото суми на земеделските стопани ще се изплатят допълнителни субсидии. За изплатени по-големи суми ще бъдат предприети необходимите мерки за възстановяване на средствата.
След финализиране на проверките актуализираните данни ще бъдат заредени в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) за обезпечаване на приема на заявления за подпомагане през 2015 година.