София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ДПС и ДОСТ- едни срещу други

Срещата бе на площада в Джебел

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Отново противопоставяне между ДПС и ДОСТ. Двете партии се срещнаха на площада в Джебел, по повод празника на града. През цялото време между тях имаше плътни полицейски заграждения.

Лидерът на партия ДПС Мустафа Карадайъ и този на ДОСТ Лютви Местан, са в града заедно с техните заместници и депутати. На площада са и посланикът на Турция в България Хасан Улусой, генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и други турски дипломати.

По време на срещата хиляди хора на площад "19 май" в Джебел се обърнаха с гръб към трибуната, когато думата за приветствие бе дадена на кмета Бахри Юмер. Неговото слово бе прекъсвано от мощни възгласи "ДПС", "ДПС".

Организаторите на Деня на Джебел позволиха на трибуната да се качи председател на изселническа организация, който е и член на националното ръководство на ДОСТ, за да произнесе реч. Присъстващите на площада не посрещнаха с добро това изявление.