София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДПС заседава по казуса с Валери Симеонов

Решават какви да бъдат действията на партията оттук насетне

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Централният съвет на ДПС се събира днес, за да решат какви политически действия ще предприемат, след като вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка.

Ръководството на партията ще даде брифинг за медиите в 14 часа, съобщиха от пресцентъра на партията.

Припомняме, че преди дни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ прочете декларация на партията, с която искат оставката на Валери Симеонов и заяви, че ако този вицепремиер не си отиде от властта, ДПС ще предприеме последващи политически действия, за да върне демокрацията и да спаси България.

Вчера пък от партията ДПС заявиха, че страната тъне в хаос и се официализира езикът на омразата, като огромният принос за това е на "Обединени патриоти" и Симеонов.

Председателят на социална комисия и депутат от ДПС Хасан Адемов пък определи като скандално предложението вицепремиерът Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

Междувременно вчера, по предложение на премиера Бойко Борисов, правителството реши да освободи Симеонов като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет. Председателството поема друг вицепремиер - Томислав Дончев. Мотиви не бяха посочени, но решението дойде в разгара на скандала с оставката на Валери Симеонов.