София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дрогиран син на полицай уби пешеходка

Връхлетял с колата си върху хората на тротоара

6 годиниИнциденти 5 Боряна Райчева

Дрогиран шофьро помете с „Пежо“-то си пешеходци във врачанското село Търнава. На място е загинала 35-годишна жена от селото. Инцидентът е станал вчера към 15 часа, съобщават от областната дирекция на МВР.

19-годишният Пламен. Г. катастрофирал с автомобила си в стълб на ектроразпределителната мрежа, след което се завъртял и блъснал две пешеходки на тротоара.

Екип на Спешна помощ установил смъртта на 35-годишната Миглена Д., а в болницата в Бяла Слатина е прегледана 58-годишна жена, свекърва на загиналата.

Със шофьора в колата пътувало и 17-годишно момиче, което също е пострадало при инцидента.

Пристигналите на мястото полицаи са изпробвали водача за употреба на алкохол, който е отчел отрицателен резултат. Тестът за употреба на наркотични вещества обаче е отчел наличието на канабис. По информация на „24 часа“ водачът е син на пътния полицай Володя Г. от участъка в Борован. Момчето е задържано в полицията в Бяла Слатина. Образувано е досъдебно производство.