София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дуо „Кончертанте“ - 20 години нестихваща любов към музиката

Събитието ще се проведе на 1 март от 19 часа в зала 4 на НДК

7 годиниКултура 1 Боряна Райчева

Месец март освен с хубаво време и окичени с мартенички улици започва и с хубава музика. Дуо "Кончертанте" ще се погрижи за това. Поводът – 20 години от професионалната среща на двамата изключителни творци и музиканти: Георгита Бояджиева и Росен Идеалов.
Началото на творческото партньорство между двамата започва с композицията на Константин Илиев „Седем багатели за кларинет и виолончело“. Днес двамата виртуози продължават още по-убедително да правят света около тях по-красив с разнообразието на музиката, която изпълняват.
Часове преди юбилейния концерт, който ще се проведе на 1 март от 19 часа в зала 4 на НДК, Георгита и Росен прекъсват за малко трескавата подготовка, за да разкажат пред камерата на телевизия „Евроком“ за музиката, за хубавото минало и още по-хубавото бъдеще. И любовта като водеща сила.