София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дъщерята на Че Гевара с подробен разказ за живота си

Какво е да бъдеш дъщеря на легенда

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Алейда Гевара призна пред широката публика какво е да бъдеш дъщеря на един от най-значимите лидери в света. Тя е първото дете от втория брак на Ернесто Че Гевара. За повечето хора той е известен като революционер, дипломат, политик, но за неговата дъщеря Че е нейният любящ татко. Спомня си, че като дете не е успяла да прекарва много време с баща си и спомените й са оскъдни. С топли чувства разказва за редките моменти в които е играела с него.

Но това не е попречило на Алейда да продължи по свой начин заветите на нейния родител. Тя работи като педиатър и смята, че човечността трябва да бъде преди всичко. Според нея обществото не само има задача да се грижи за настоящето, а е длъжно да подсигури бъдеще за идните поколения.  В момента не само на нашия пазар са актуални тениски с лика на Че Гевара. Това предизвиква гордост у дъщеря му, която признава, че до последно ще продължава неговите идеи. Алейда гостува за трети път в България и споделя, че се чувства много добре и смята, че страната ни има много общи неща с Куба, които трябва да подкрепяме и доразвиваме.