София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Два дни дъжд и гръмотевици, после пак слънце

От четвъртък се очакват температури над 30 градуса

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Във вторник ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има краткотрайни и временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен, в Дунавската равнина и по Северното Черноморие временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 12°.

В сряда в Централна и Източна България краткотрайните валежи ще продължат, вятърът ще е слаб до умерен от север. Максималните температури ще се задържат между 25° и 30°.

В четвъртък времето ще е предимно слънчево, ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса.

В петък над по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево. В следобедните часове над западните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и там на места ще превали и прегърми.