Гледай
на живо

Двама българи са задържани в Италия

Те са търсени с европейска заповед за арест за убийство

Полицията в Италия задържаха двама българи, търсени с европейска заповед за арест за убийство, грабеж и наркотици. Двамата избягали през март в Холандия, след като били обвинени от местната магистратура за убийството на 65-годишен холандец. Оттогава успели да се изплъзнат на няколко пъти от контрола на властите, показвайки фалшиви документи. От няколко седмици обаче се подвизавали в Неапол и били хванати благодарение на сигнала, подаден до италианските власти от холандските им колеги. В резултат на разследване властите стигнали до извода, че убийството е дело на въпросните двама българи, които били част от наркоклан в Белгия.

В началото на май полицията нахлула в апартамент в Белгия, където се смятало, че двамата се укриват. По време на обиска били открити насаждения от марихуана и били арестувани 9 българи и един холандец.

Холандските власти издали европейска заповед за арест на тримата българи. В края на юни единият бил заловен в България.
След свързването на холандската полиция с колегите им от Перуджа започнало разследване срещу двамата на италианска територия. Така се разбрало, че те се укриват в Неапол, където се снабдили с нови фалшиви документи. Италианските власти започнали да ги следят и контролират и така в крайна сметка се стигнало до задържането им през нощта на 4 август. Двамата предполагаеми убийци се намират в затвора в Поджореале.