София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Двама ранени при взрив до метрото в Стокхолм

Властите смятат, че не е терористичен акт

6 годиниИнциденти 7 Боряна Райчева

В 11:00 часа преди обед е подаден сигнал за избухнал взрив близо до метростанция "Ворбю" в Стокхолм, това съобщава телевизия skynews.
Говорител на полицията съобщава: „Полицейски патрули са се натъкнали на ранен мъж, като се предполага, при експлозия. Те са разговаряли с човек, който е бил заедно с жертвата. Изглежда, че експлозията е била причинена от предмет, лежал на земята“. 
Инцидентът се случва, след като 60-годишен мъж вдига от земята изоставен предмет. Освен той, от последвалата експлозия, ранена е и 45-годишна жена, която го е придружавала. И двамата са откарани незабавно в болница, като мъжът е с по-тежки наранявания.
Предполага се, че избухналият предмет е бил гилза. Към този момент властите отричат да става дума за терористичен акт, като по-вероятна изглежда версията за опит за убийство.