Гледай
на живо

Двама руски дипломати са вън от Австралия

Новината потвърди австралийският външен министър

Двама руски дипломати са вън от Австралия Двама руски дипломати, работещи в Австралия, напуснаха страната. Това официално бе потвърдено в поне... thumbnail text

Двама руски дипломати, работещи в Австралия, напуснаха страната. Това официално бе потвърдено в понеделник сутринта от австралийския външен министър Джули Бишоп.

"Служители на руското посолство в Австралия, на които е било разпоредено да напуснат в рамките на седем дни, са напуснали Австралия," - каза ръководителят на Министерството на външните работи в кратко изявление за пресата, предаде ТАСС.

Австралийското правителство обяви на 27 март решение за експулсирането на двама руски дипломати във връзка с отравянето в Солсбъри на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Канбера нареди на дипломатите да напуснат страната в рамките на седем дни. Премиерът Малкълм Търнбул и министърът на външните работи Джули Бишоп казаха в съвместно изявление, че Австралия "е поела ангажимент за съвместни действия със съюзници и партньори, за да спрат Русия в случаите, когато действията й застрашават международната сигурност."