Гледай
на живо

Дванайсетокласник от Сливен разби електронните дневници на МОН

Оказва се, че в системата има много грешки

Дванайсетокласник от Сливен разби електронните дневници на МОН Дванайсетокласник от Сливен показва как електронните дневници на МОН лесно могат да б... thumbnail text

Дванайсетокласник от Сливен показва как електронните дневници на МОН лесно могат да бъдат манипулирани, съобщи БТВ. Той успява да влезе в системата и дори да промени параметрите. Ученикът получил достъп до всички електронни дневници в страната.
 
"Може да променим оценките, предмета, може да променим уроците и домашните, както и имената на учителите", пояснява момчето. 

Ученикът е сподели на учителите си за бъговете в системата, а те го посъветвали да пише до просветния министър. След като открил пропуските, разработил приложение, с което всеки родител ще знае оценката на детето си в момента на получаването й. Готов е да го предложи на министерството.
 
Припомняме ви, че електронните дневници бяха въведени тази година в сто училища в страната с идеята да заменят класическия хартиен дневник. Идеята на образователното министерство е електронните дневници да заменят изцяло хартиените. Те трябва да улеснят и родителския контрол над оценките. Оказва се обаче, че електронните дневници също могат да бъдат подведени с несъществуващи оценки.