София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Двегодишно дете, оставено в кола, падна в дере

Спасено е по чудо

пропускане
5 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Лек автомобил с оставено само дете в него, паркиран на стръмен участък на улица, е полетял в дере на река. Инцидентът се  е случил днес по обед в Русе. Майката на детето го оставя само, за да заведе възрастен човек в близката онкоболница, до която паркира.
 
След като жената излиза от колата, лекият автомобил  заедно с момченцето в него, внезапно потегля и пропада от десетметров скат в близост до кея на река Дунав. Автомобилът се  задържа между клони и храсти само на метър от железопътните релси на кея.
 
За щастие, детето е извадено невредимо, като за добрата развръзка помага случаен минувач, който се притичва на помощ на майката.
 
От областната дирекция на МВР съобщават, че сигналът е подаден в 12.30 часа към тях, като веднага на мястото са пристигнали екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ. 
 
Въпреки, че няма видими  следи от наранявания, детето  все пак е било откарано за преглед в Спешното отделение на най-близката  болница.
Причините за инцидента се изясняват.