София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Двойно убийство в Хасково

Мъж уби гаджето си и своя съсед

6 годиниКрими 36 Боряна Райчева

Двойното убийство е било извършено около 9:30 тази сутрин, съобщиха от МВР-Хасково в хасковското село Козлец, цитирани от Дарик. 

Застреляни са 44-годишна жена и 48-годишния ѝ съсед. Заловен, като предполагаем извършител е 45-годишен мъж, с когото убитата жена е живеела на семейни начала. Твърди се, че пушката, с която са застреляни е законно притежавана. Жената е застреляна в дома им, а съседът е убит пред къщата му.

Стрелецът се казва Гюнай Мюмюн Мустафа. Свидетели на действията му са станали дъщерите му, които са на 5 и 25 години, предаде радио Дарик.

Застреляният мъж е 48-годишният Мехмед Мюслюм Мехмед. Мехмед ремонтирал трактора си, когато е чул изстрел. Насочил се е към къщата на стрелеца, но бил прострелян още преди да успее да влезе. Според непотвърдена информация 45-годишния Гюнай е насочил пушката си и срещу криминалистите, пристигнали на мястото на убийството.

Пушката е законно притежавана. Според различни източници преди месец Гюнай е посещавал психолог, тъй като е изпаднал в психично разстройство. Подозирал е почти всеки мъж в селото, че заглежда жена му или, че има любовна връзка с нея.

Кметът на Козлец Бейнур Кадир съобщи, че преди време е получил сигнал от хора от селото за нестабилното състояние на Гюнай и ги е посъветвал да подадат жалба, тъй като иначе няма как да му бъде отнета пушката. Със притесненията на хората е бил запознат и полицаят, който отговаря за селото. Прошение в полицията обаче така и не постъпило.