София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Единият ме удряше по гърба, другият в бедрата и краката, разказа пребитият българин

Непоставен печат е причина да не влезе в южната съседка

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Българинът, който беше пребит на граничен пункт "Лесово" от турски граничари, е имал проблем с печат и по тази причина не е успял да влезе в южната ни съседка. Това разказа той в пред  Нова тв.

Припомняме, че вчера служителите на турския граничен пункт Хамзабейли са нанесли удари на български гражданин, след като е преминал границата с лек автомобил.

"След това обърнахме колата на дестинация излизане. За да излезеш, трябва да минеш през 4 гишета. Наредихме се на първо гише, изчакахме си реда. Там снимат номера на колата и самия автомобил. Пропуснаха ни, отидохме на второто гише, където проверяват паспорти. На последното, четвърто гише, беше жена митничарка и вътре имаше трима граничари, които пиеха чай и пушеха цигари. След като ни обработиха документите, тя отвори прозорчето на гишето и ми каза "Бай,бай". Посочи ми, че имам право да напусна Турция“, разказа пребитият българин, който пожела да остане анонимен.  "Докато чакахме реда на гише дезинфекция, на влизане в България, вратата се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око. След като бях ударен, ми се вкопчиха няколко ръце и ме издърпаха насила навън.  Видях хората, които пиеха чай и пушиха цигари в гишето. Крещяха "юрум, юрум" и сочеха към турско. Единият ме удряше по гърба, другият в бедрата и краката, бях като парцал, дрехите и бельото ми бяха разкъсани", разкри още потърпевшият. "Момичетата на гише "дезинфекция" се уплашиха и излязоха. Те разказаха, че това не е първият подобен случаи. Оказва се, че са пропуснали да ударят някакъв малък печат, който посочва, че колата трябва да напусне. Просто грешката е тяхна. Лявото ми око е засегнато много силно, имам разкъсване от вътрешната страна на устната, отронено парченце от зъб, дясната ми ръка беше на няколко пъти силно извивана“, обясни мъжът.

Сигналът за инцидента е бил подаден на 29 октомври около 07:45 ч. в дежурната част на пункта "Лесово". Обадила се е служителка на банково гише, намиращо се на втора бариера на граничния пункт, която е съобщила за случай на саморазправа с лице, български гражданин.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая едва на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.